HTML

Tragédia a Pécsi Tudományegyetemen

menyi 2009.11.28. 15:08

2009 november 26-ikán egy 19 éves fiút lelőtt, három másik embert pedig megsebesített, egy hallgató a Pécsi Tudományegyetemen. Az elkövető az első évfolyamos gyógyszerészcsoport gyakorlatán vett részt, ahonnan kikülték, mert kopogással zavarta az órát. Ezután töltötte meg a 9 miliméteres parabellum pisztolyát és az órára visszatérve lőtt. Az egyik áldozat életveszélyesen megsérült, öt lövést kapott a testébe: két golyó a lábszárát, egy a combját, egy a medencéjét és egy az ágyékát érte. Lővés érte a gyakorlat vezetőt és hasba lőtte az ott dolgozó takarítőnőt is. A csodával határos módon menekült meg az egyik lány, ugyanis a kilőtt golyó a táskában lévő pénztárcájába fúródott bele, és megállt. Az eset után az ámokfutó átment egy másik épületbe és a hetedik emeletre érve telefonon értesítette a rendőrséget szörnyű tettéről.

Nagyon sok verziót lehet olvasni az interneten. Egyes források szerint az este nem az órán történt, hanem az óra kezdete előtt és hallani olyat is, hogy azért gyilkolt, mert késve érkezett az órára. Állítólag az eset előtt már többször is megfenyegette csoporttársait, hogy megöli őket, sőt kijelentette, hogy mennyire utálja az órát és a gyakorlatvezetőt is. Egyesek szerit alkohol és drog problémái mellet a tanulással is baja volt. Egy pszichológus szerint skizofrén volt, és nem volt beszámítható állapotban a tragédia idején, ha ez bebizonyosul, akkor tettéért nem lehet elítélni. Ennek ellenére fegyvertartási engedélye is volt és kezelésekre is járt, vérében nyomokban antidepresszánsokat és nyugtatókat mutattak ki. Ez volt az első ilyen eset kis hazánkban. Más, modernebb országokban, már sajnos megszokhattuk, hogy sok hasonló esemény történik, főleg Á-merikában. Ha ezzel jár a fejlettség, akkor érdemes meggondolni, hogy kérünk-e belőle...

Címkék: egyetem diák gyilkosság bűn

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyi.blog.hu/api/trackback/id/tr151558745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása