HTML

Occsó benzint!

menyi 2009.12.29. 20:30


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az! Ezt is megcsináltuk, megint drágul az üzemanyag. A benzin várhatólag 320 forint/ liter körüli áron lesz elérhető még a gázolaj "csak" 295 forint/liter lesz. A MOL emel és a jövedéki adó is magasabb lesz, ezért ez a hirtelen drágulás. Valószínűleg ezzel történelmi csúcsot állítunk, sohasem volt még ilyen magas a benzin literenkénti ára. Természetesen ez magával fogja vonni az összes termék áremelését is, mivel az árukat valamivel szállítani kell. Egy liter benzinen jelenleg 109 forint a jövedéki adó, ami januártól 120 forint lesz. A gázolaj esetén jelenleg 90,5 forint, még januártól 97,35 forint lesz.  
 

Gondolom most mindenki rendkívül boldog, hogy Matisz nagypapa szavait idézzem: "E öröm, e bódottá, e öröm é bodottá." A jövedéki adó az állami kasszába folyik be. Belegondolt már valaki hogy ez mennyi pénz lehet? Hányan tankolnak nap mint nap, hány benzinkút van? Érdekes módon szinte mindegyikük megél.Hatalmas a kereslet az üzemanyag iránt. Az állam bevétele pedig ezek után? Félelmetes összeg lehet. Kicsiny országunk mégis egy helyben toporog, inkább hátrafelé halad, nem előrre. Érdekes egy helyzet ez. Valkinek azt hiszem rendet kellene tennie, de nincs egyetlen egy közszereplő sem, akiben bíznék. Aki közel kerül a tűzhöz, rögtön vérszemet kap, és nem érdekli kik választották meg, vagy hogy melyik oldalon áll, már csak egyetlen egy cél lebeg a szeme előtt: Minél többet lopni! Nem válogatnak az eszközökben és szemrebbenés nélkül képesek a nap 24 órájából 25-ben hazudni.Sajnos miattuk tart ma Madzsarisztán ott, ahol. Természetesen a nyilatkozatok megnyugtatóak: "nincs itt semmi baj kéremszépen".  
 

A végére pedig egy vicc, hogy ne legyünk ennyire szomorúak:
 

-Elvtársak, hol áll ma a kapitalizmus?
-A szakadék szélén!
-Helyes, és hol áll a szocializmus?
-Egy lépéssel előtte...

Címkék: politika vicc közlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyi.blog.hu/api/trackback/id/tr681631207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása