HTML

Menyhért blogja

Mindennapok feketén-fehéren.

Motorosruha

menyi 2009.12.04. 20:17

Ha motor már van akkor kellene hozzá egy megfelelő ruha is - gondolta Gedeon. A motort még májusban vásárolta és nyáron bele is gyűrt vagy 6000 kilométert. Egy Suzuki SV 650S típusú motor mellett döntött, álmaiban sem gondolta, hogy valaha is birtokolni fog egy ilyen kétkerekűt. (Már a motor hazahozatala is egy érdekes sztori, de erről egy késöbbi bejegyzésben.) BAZ megyében be is ment jópár boltba tájékozódni az árakról, és azért, hogy megtudja mi a különbség a cordura és a bőr ruhák között. Természetesen fel is próbált néhányat, hogy kipróbálja hogyan állnak rajta a különböző szabású ruhák. A cordura anyagból készültek sokkal kedvezőbb árúak voltak, de igazából a bőrök tetszettek neki. Végül a bőr alapanyagúak mellett döntött, csak azt nem tudta még, hogy hol fog egy jó árban lévőhöz hozzájutni. Internetes oldalakat nézegetett, természetesen a használt ruházati részt, mert újra nem volt pénze. Több jónak kinéző hirdetést is talált, de mindegyikkel volt egy két apróbb hiba, vagy a méret nem volt megfelelő, vagy az ára, volt olyan is amin sérülés volt látható, és akadt olyan is, ami az ország másik végében volt található, és nem akart egy egész napot utazással tölteni. Ám egy pénteki napon, mikor szintén az apróhirdetési részt bújta, talált egy igen kedvezőt, ami közel is volt, a méret is rendben volt, és az ára sem volt horrorisztikusan magas. Felhívta az ott található számot és megbeszélt egy találkozót a tulajal a következő nap délelőttére. A szüleit megkérte, hogy vigyék el őt másnap a megadott címre. Az estéje igen jól sikerült főhősünknek, elég jó partiba keveredett és hajnalig mulatott a barátaival, melynek erdeményéül fél 5-re ért haza. Másnap fél 8-kor kelt, hogy időben odaérjenek, a találkozó egy csirketelepen volt, de mivel nem találtak oda, ezért felhívták a tulajt, hogy menjen ki eléjük, így is történt. A szürke Suzuki Swift megérkezett a vasútállomáshoz, ők pedig követték az autót. Úgy gondolták, hogy emberünk itt dolgozik, és itt tárolja motoros ruháját, azonban tévedtek, mert a ruha tulaja egybe a telep tulajdonosa is volt. Nem gondolták hogy ilyen jól felszerelt baromfitelephez visz az útjuk, a kerítés távirányító segítségével volt nyitható és vagy 5 autó állt az udvaron, 2 motor a garázsban és persze a ház is gyögyörű volt. Gedeon kicsit másnapos volt, söt inkább még részeg, de ennek ellenére a próba jól sikerült, igaz mejdnem kidobta vukkot, amikor le kellett guggolnia a ruhában, hogy megnézzék, mennyire feszül rajta. Sikeresen szert tett egy új Alpinestars kesztyűre és egy pár ugyanilyen márkájú csizmára is. A vásárlás után megnézték a telepet, ahol 32000 baromfi volt, majd a háziak vendégül látták őket egy csésze kávéra. Távozásuk után, természetesen végigjárták a helyi szupermarketeket is, mivel az ilyen boltok látogatása az édesapja kedvelt időtöltése. Legelősször a Teszkót nézték meg, az áruházban kávét lehettt ingyé' inni, ezért persze mindhárman megkóstolták.


 
Az utuk ezután a Corába vezetett: mint tudjuk ki Korán kel, aranyat lel, hát ők nem leltek, ezért a Média Markt volt a következő állomás. Mivel Gedeon nem érezte még mindig magát teljsen jól 3 óra alvás után, ezért itt is elfogyasztott egy adag koffeines italt. Ezután kiment a bolt elé, és csak nézte az embereket, érezte, hogy még mindig csúszik a kép és a hang a fejében... Délben haza siettek, mert egy bográcsozásra voltak hivalosak a rokonoknál. Mivel hősünknek még ekkor sem volt túl jó a gyomra, ezért csak két sört fogyasztott el több mint három óra hossza alatt, na és persze egy újabb csésze erős feketét. A rokon látogatás után a mentőöv nevű helyre sietett, ahol Borbálával és a barátaival találkozott. Az est elég nehezen indult, mivel Gedeon érezte, hogy a négy kávé miatt a szíve majdnem kiugrik a helyéről, ennek ellenére fáradt volt. Végül jól érezték magukat, mert az egyik lány öccsének éppen születésnapi bulija volt.

Címkék: motor mentőöv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyi.blog.hu/api/trackback/id/tr211573602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása