HTML

Borbála, 2. rész

menyi 2009.12.10. 20:37

Hát eljött ez a nap is, Borbála 21 éves lett. Érdekes ez a hétvége, ugyanis három jeles nap követi szorosan egymást: Bori névnapja, születésnapja, és Mikulás. Úgy tervezték, hogy a lány házában lesz egy szolíd ünneplés.
A ház hatalmas, világos sárga színű és emeletes, rendezett kerttel. Tökéletes tisztaság uralkodott bent. A falakon festmények lógtak, és tele volt a lépcsőfeljáró virággal. Érdekes, hogy nincs korlát, ezért veszélyes közlekedni rajta, főleg alkoholos befolyásoltság alatt. A lány szobája majdnem olyan, mint ahogy azt Gedeon elképzelte. Fehér szekrénysor, rengeteg fénykép a falon, és az ágy tömve plüssálattal. A hangulatvilágítás jól harmonizál a fal színével a laminált parkettával és a világos szőnyeggel. Rengeteg harapnivaló és innivaló fogadta a vendégeket.
Este 8 órára beszélték meg a találkozót, mindenki pontosan érkezett, kivéve Gedeont, mivel ő előtte vásárolni volt Szegeden. egész nap ajándák után kutatott, nem volt semmi ötlete sem. Végül gyertya és némi édesség mellett döntött. Természetesen vitt magával két üveg pezsgőt is. Bori nem igazán értékelte az ajándékot, csak az átadás után két órával kukkantott bele, mit is tartalmaz a csomag. Az est vidám hangulatban telt, csak Gedeon punnyadt, mivel nem vitte mostanában túlzásba az alvást, ezért fáradt volt.  Változatos stílusú zenéket hallgattak, és sokat beszélgettek. Szóba kerültek a párkapcsolati témák, na és természetesen a szex. Mindenki kifejtette a véleményét és arra a megegyezésre jutottak, hogy sohasem lesz teljes egyetértés egy nő és egy férfi között. A bevitt alkohol mennyiségéval egyenes arányban döltek az itókával teli poharak is... Vörös bor landolt mindenhol. Szerencsére pont olyan helyre dőlt a szönyegen, ami vörös színű volt. A nadrág esetében már nem volt ilyen jó a helyzet. Ferdinánd sikeresen magára öntöte, ami kicsit érdekes helyzet volt, ugyanis pont az ülepére löttyintette, amit a lány takarított le egy vizes törölközővel, természetesn a srác nem tiltakozott...
Megnézték a hölgy 20-ik születésnapjára készült fotó albumot is.Tele volt nagyon sok fényképpel, az albumot a lány édesanyja készítette. Szinte az egész eddigi életének fontosabb mérföldkövei megtalálhatóak benne. Képek a születés utáni pillanatokról, óvodás, kisiskolás évekről, látható volt benne az egykori tejtestvér is. Meg voltak örökítve benne természetesen az első lépések, a nyaralások pillanatai, a vidám esti pancsolások és az iskolai szereplések.
Azt hiszem Bori édesanyja igazán büszke lehet a lányára. Az általános iskolában nyolc éven keresztül csak olyan évet zárt, ahol a legrosszabb jegye az ötös alá volt. A középiskolában is nagyon jól tanult, bár már nem volt állandóan kitűnő, de még így is szép eredményeket ért el. Megcsinált két nyelvvizsgát és számtalan tanulmányi versenyen elindult, ahol kimagasló eredményekkel tért haza. Igazán művelt a lánya, sokat olvas, mégsem az az otthon ülős fajta, szeret eljárni szórakozni a barátaival, akiket alaposan megválogat. Rendkívül jó emberi tulajdonságokat örökölt, nem is tudom, hogy van-e rossz oldala... Mindenkivel kedves, segít, ha valakinek szüksége van rá. Őszinte, egyenes ember, aki kimondja, amit gondol. Nagyon jól rálát a dolgok lényegére, és pozitívan személi a világot.
Az est további részében úgy határoztak, hogy meglátogatják a Nagykabát nevő helyet. Ide az öt személyes suzukival indultak el hatan. Érdekes, hohy ez a szórakozóhely csak télen  van nyitva, ilyenkor minden hétvégén zenekarok koncerteznek itt. Nyáron nem jár ide senki sem, mert nincsennek koncertek, ugyanis ilyenkor fesztiválról fesztiválra utaznak az általában itt fellépő zenekarok. Bent hatalmas tömeg volt, a színpadon a Kaukázus játszott. Leültek az egyik asztalhoz , de alig hallották egymás szavát, kint nem akartak lenni, mert a hőmérő higanyszála a nulla fok környékén tartózkodott. A performansz után a helyi éjjelnappaliba mentek, ahol reggelig iszogattak. Fél hétkor már mindenki álmos volt, ezért úgy döntöttek, hogy haza indulnak.

Címkék: koncert lány diák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyi.blog.hu/api/trackback/id/tr391577913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása