HTML

Menyhért blogja

Mindennapok feketén-fehéren.

A majdnem ellopott autó története

menyi 2010.02.06. 21:54

A Fehér család egy igazi mintacsalád, boldog házasságban él a férj és a feleség, na és persze volt két gyönyörű gyerekük: A fiatalabb Tamás, aki még a középiskola padjait koptatja, és a nővére Andrea, aki már egyetemista és tanárnak készül.
A családfőnek jól menő vállakozása van és már egy ideje le akarta cserélni az autóját. Úgy tervezte, hogy nem adje el a régit, azt is megtartja, nekiadja a feleségének, ezzel megkönnyítve a bejárást a munkahelyére. Figyelete a hirdetéseket, nézett új és használt autókat is, még végül az egyik szalonban meglátta ezt:

 

 

 

 

 

 

 

 

Audi A8 quattro, szerelem volt első látásra. Mindig is szeretett volna egy felsőkategóriás autót, és mivel szerette a német pericizitást, ezért meg is vásárolta a hőn áhított autócsodát. Nagyon féltette a családfő az új szerzeményét és nem adta oda senkinek sem. Amikor a felesége elkérte, akkor azt válaszolta, hogy "Neked is van saját autód, menj azzal". A kisebbik gyereknek nem volt ekkor még jogosítványa, de a lánynak már igen. Természetesen ő is többször kérte, hogy hagy vezesse kicsit, de az apa hajthatatlan volt. Az idő múlásával egy kicsit talán megenyhült és egyszer mikor az anyja nem volt otthon (és a régi autó sem) el szeretett volna menni a barátaival kikapcsolódni kicsit. Hosszas kérlelés után megkapta a kulcsokat és megígérte, hogy egy csepnyi alkoholt sem fog fogyasztani. Az este vidám hanulatban telt el és olyan jól sikerült hogy csak reggel 10-re ért haza, mivel az egyik ismerősénél aludt. Nem volt gyakorlott vezető, ezért kicsit félt a kapun történő betolatástól, mert nagyon szűk volt a bejáró. Úgy gondolta mégis megpróbálja, csak menni fog. Amíg a tükrökhöz ért, nem is volt semmi baj, de egy figyelmetlen pillanat után azt vette észre, hogy eltörte a jobboldali visszapillantó tükröt. Remegő lábbakkal kiszált az autóból és sírva az apja elé ment. Könnyeivel küszködve és halk, elcsukló hangon elmondta az édesapjának, hogy mi is történt az autóval. Az apa nem az a hirtelen haragú típus volt, most mégis felkapta a vizet és ordítozott a lányával. Kiment, hogy megnézze milyen sérülések keletkeztek a kocsin, a lány ekkor a házban várt. Pár prec múlva a családfő belépett az ajtón, vonásai kisimultak voltak, és mintha teljesenn elszállt volna a dühe. Odalépett a lányához és átölelte, miközben ezt mondta: "Köszönöm". Az ifjú hölgy nem hitt a füleinek, nem értette apja hirtelen hangulatváltozását, aztán minden világoss lett neki, amikor meglátta a visszpillantó tükör házába helyezett slusszkulcsot...
Hihetetlen ez a történet, egy vadiúj, felsőkategóriás autó, amit szalonból vásároltak, csak arra várt valaki, hogy észrevegye az utcán parkolva, és ellopja. Mindössze egy tükröt kellett volna betörnie.

Címkék: üzlet buli bűn

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyi.blog.hu/api/trackback/id/tr661718146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása