HTML

Teljesítményadó

menyi 2010.02.19. 22:14

Drága kormányunk ismét kitett magáért, és kiről húzza le az újabb réteg bőrt? Természetesen a hétköznapi emberekről, akiknek lassan már kenyérre való sem marad a zsebében. Hihetetlen mi folyik ebben az országban.

Eddig volt a súlyadó, amit a gépjármű súlya után fizettünk ugye, de ez nem volt elég mohó politikusainkank. Jött a teljesítményadó, amivel kik jártak a legrosszabbul? Persze hogy a motorosok. Elméletileg ezen adókból befolyt pénzösszeget az úthálózat karbantartására, felújítására fordítják, és akkor még nem beszéltünk az üzemanyag árába beépített adókról...
Vagyis karbantartanák és felújítanák, ha nem lopnák el az utolsó fillérig mindet. A súlyadót még csak-csak felbírtam fogni, minél nehezebb a jármű, annál jobban terheli az út szerkezetét, ezáltal gyorsabban elöregedik. Azt azonban nem tudom megérteni, hogy a szerencsétlen út romlását hogyan befolyásolja a 200 kilós motor teljesítménye, nem mindegy neki, hogy 60 lóerő tekeri a hátsó kereket vagy 160? (Persze ez ugyanígy igaz az autóra is.) Oké még ezt is lenyeljük, hiszen birkák vagyunk. De a mostani adóemelés nagyon vicces, csak nem tudok rajta röhögni. Eddig 300ft-ot kellet fizetni kilowattonként 0-3 éves kor esetén, most ez a kategória a 4-7 év között járműveket terheli, pontosabban a gazdájukat. Egyedül a 250 köbcenti alatt lévő motorokra nem kell teljesítményadót fizetni...még.

345 Ft/kW 3 évesig
300Ft/kW 4 - 7 évesig
230Ft/kW 8 - 11 évesig
185Ft/kW 12 - 15 évesig
140Ft/kW 16 évestől lefele

Az úthálózat állapotát majd meglehet tekinteni tavasszal, miután a só szétmardt mindent és csak uazzal lehet közlekedni, mert ha tükörsima útak lennének felénk is, nem csak a nyugati szomszédainknál...

Címkék: politika motor közlekedés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyi.blog.hu/api/trackback/id/tr911755937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása