HTML

Emberi hülyeség

menyi 2010.01.27. 23:20

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."

"Csak két dolog végtelen, a világegyetem és az emberi hülyeség, bár az elsőben nem vagyok biztos."

Albert Einstein

Mennyire igaz a fenti idézet. Rengeteg dologgal hülyítik manapság az embereket. Főleg az idősebb korosztályt egyszerű átejteni. Történt egyszer, hogy mágneses gyűrűt szereltetett be egyik ismerősöm nem kevés pénzért. Ez a gyűrűt elméletileg a gázcsőre kell felrakni, lehető legközelebb az égőfejhez. A reklámanyag szerint a szerkezet mágneses töltést ad a gázrészecskéknek, amik így taszítani fogják egymást és jobban elkeverednek az oxigénmolekulákkal. Elméletileg hatékonyabb lesz a gáz égése és ezt mérésekkel alá is támasztják. Ez hihető is, csak az a dolog szépséghibája, hogy nem igazán működik. A szerelő a mágnesdarab felrakása előtt méregetett a kazánnál és persze hatásfokot is számolt. Az "izzasztó" felszerelés után (körülbelül két csavart kellett betekerni) megint megmérte az égés jellemzőit és a hatékonyságot is kiszámolta. Sajnos kisebb hatásfok jött ki a szerelés után, mint az eredeti állapotnál. Természetesen ezt ő nem is vette figyelembe és a megrendelők legnagyobb örömére kijelentette, hogy tökéletesen működik az 35000 forintos csodamágnes.

A másik történet egy idősebb házaspárral történt meg, imádják a természetgyógyászatot és a különböző "csodatevő dolgokat". Gyűjtik a hegyikristályokat, mert az elméletileg energiát ad az embernek. Egyik kirándulásuk alatt alatt találkoztak egy fröccsöntött műanyag darabbal, amibe sok kicsi piramis lenyomata van. Az ismertető anyag szerint már az ókori népek is ismerték eme alakzat jótékony hatását, ezért is építettek ilyen formájú épületeket halott fáraóiknak. Hát nem tudom, közel 7000 forintot kiadni két, körülbelül 20cm átmérőjű műanyag darabért? Az az oldala, ami sima, megnyugtat, a másik bemélyedéssel díszített oldala, elméletileg aktivizál. Természetesen vettek üzemanyagcsökkentő csoda mágnest is, mert ezzel akár fél literrel is kevesebbet fogyaszt majd az autó, ami szintén olcsó volt, csupán 12000 forint. Erre van pénzük, de az égett, elhasználódott olajat lecserélni az autóban? Á ugyan már! Jó még az...

Címkék: üzlet közlekedés töprengés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyi.blog.hu/api/trackback/id/tr81707980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása