HTML

Menyhért blogja

Mindennapok feketén-fehéren.

Szállj el kismadár!

menyi 2009.11.22. 12:25

 Magyarisztan, Dél-Alföld, egy békés kisváros, szombat este, Gedeon úgy határoz, hogy szűk  baráti társaságban legurít egy-két üveg hideg folyékony kenyeret a torkán. A hely, ahova elősször mentek hamar bezárt, csupán egy sört tudtak meginni.

Ezután úgy határoztak, hogy átvonulnak a közeli Mentőöv nevű helyre. Kellemes kis hely ez, az ajtón belépve egyből feltűnik a helyiség másik végében lévő kandalló, igényes bárpult és bárszékek, széles italválaszték, kedvező árak. A falakon lógó képek, papírpénzek, a polcon porosodó rádiók, 20 évvel ezelőtti újságcikkek, moziműsorok, mind mind mesélni tudnának a letűnt időkről. Egyszerűen magával ragadó, hangulatos hely ez. Gedeon egy újabb serital társaságában beszélgetett az elmúlt egy hét történéseiről barátaival. Szabolcs meg is jegyezte, hogy ő hamar haza felé fogja venni az irányt, mert kezdődik a boxmecs. Koppány és Gedeon még maradt kicsit, majd ők is haza indultak. Alig tettek meg 50 métert, Koppány rákérdezett Gedeonnál, hogy mi a helyzet Borbálával ( aki szintén a Mentőöv nevű helyen tartózkodott ). Gedeon nem tudott mit mondani és eszébe jutott, hogy a héten alig beszélt vele, ezért úgy gondolta visszamegy. Az ajtón belépve kicsit furcsán néztek rá, mivel kb 3perccel ezelőtt jelentette be, hogy haza felé veszi az irányt. Leült Borbála mellé a bárhoz ( hogy bármikor tudjon kérni egy italt - ez egy aljas, galád módon jó előre megfontolt mozdulat volt ), és szemük a nagy, színes, hangokat is szolgáltató dobozra tapadt, mint ahogy a kocsma többi vendégének is.

 

 

A tévében éppen egy boxmecs kezdődött. Az egyik sarokban a magyar Erdei Zsolt állt, még a szemköztiben az olasz Giacobbe Fragomenti. Madárnak már van egy világbajnoki címe Félnehézsúlyú kategóriában, de most bebizonyította, hogy kicsi a bors, de erős! Ugyanis legyőzte a nála 7.7kg-mal nehezebb ellenfelét. Az első négy menetben láthatóan Zsolt irányította a mérkőzést gyorsabb és pontosabb ütéseivel, könnyedén eltáncolt ellenfele támadási elől. Ezután fordult a helyzet és az olasz volt előnyben, mivel Madár már láthatóan  elfáradt. De az utolsó pár menetet már megint Zsolt tudhatta magáévá. Ezután öröm, bódottág tombolt, ugyanis a három pontozóbíróból egynél 114-114-es döntetlen, még a másik kettőnél 115-113-as erdmény alakult ki Madár javára. Ezúton gratulálunk Madárnak, mostmár ő birtokolja a cirkálósúlyú világbajnoki címet IS! Végül annak aki nem látta a mérkőzést:

 

Címkék: sport madár mentőöv

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menyi.blog.hu/api/trackback/id/tr61543502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása